Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht

Activiteiten

Hieronder vindt u de aankomende activiteiten van de NVRII. Klik op de activiteiten voor meer informatie. Vanwege facilitaire redenen is voor al onze activiteiten inschrijving verplicht. Inschrijving is alleen mogelijk via de aan de leden gezonden uitnodiging met link of via het secretariaat. In het laatste geval verzoeken wij u om het volgende te vermelden: de activiteit, naam, organisatie, functie, emailadres en telefoonnummer. 

NVRII Conferentie '10 jaar Europese Insolventieverordening'

De Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII) organiseert op donderdag 31 mei 2012 de conferentie “Ten Years European Insolvency Regulation”. De bijeenkomst biedt een overzicht van de meest saillante rechterlijke uitspraken uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, België, Nederland en het Hof van Justitie van de EU. Daarnaast worden actuele grensoverschrijdende problemen besproken en wordt gediscussieerd over de toekomst van de Insolventieverordening en het Europese insolventierecht.

Sprekers uit de praktijk zijn onder meer Flannery (London), Dammann (Paris), Prager (München), en uit Nederland Berkenbosch, Broeders, Pannevis en Van Galen. Sprekers uit de wetenschap zijn de hoogleraren Fletcher (London), Pieckenbrock (Heidelberg), Vanmeenen (Antwerpen), Virgós (Madrid) en Wessels (Leiden).

Praktische informatie:
Tijd: donderdag 31 mei 2012, van 09.30 tot 17.15 uur
Plaats: Kantoor DLA Piper, Gebouw Meerparc Amstelveenseweg 638 1081 JJ Amsterdam
Voertaal: Engels
Toegang: voor leden NVRII € 350; niet-leden: € 500.
Voor studenten of promotieonderzoekers die gemotiveerd kunnen aangeven in het
onderwerp geïnteresseerd te zijn, zijn zes vrijplaatsen gereserveerd.
Te behalen opleidingspunten: 6.

Om facilitaire redenen is inschrijving verplicht. Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 25 mei 2012 via het secretariaat: a.m.verweij@law.leidenuniv.nl, waarnaar ook opgaven van deelname en verzoeken voor een vrijplaats kunnen worden gericht onder vermelding van ‘Conferentie 31 mei 10 jaar Europese Insolventieverordening’, naam, organisatie, functie, adres en telefoonnummer. U kunt zich ook aanmelden via het inschrijfformulier op de website.